Várnai László

Egy hétig sátraztunk a hivatal előtt

A május 25-i testületi ülésen az MSZP-Összefogás frakció javaslatára elvették a CivilZugló Egyesület három bizottsági helyét és képviselőnket megfosztották a Környezetvédelmi tanácsnoki pozíciótól.
Az előterjesztést, melynek semmiféle indoklása nem volt, megszavazta Karácsony Gergely polgármester is.
A pozíciókat az MSZP kapta.
 
Felháborítónak tartjuk, hogy az a baloldal próbálja a kerületi civil egyesületet ellehetetleníteni, az önkormányzati munkából kizárni (amelyiknek a Civilzugló Egyesület 2014 tavaszán aktívan kampányolt, 15 szavazóköri delegálttal segített), amelyik szavakban kiáll a civilség mellett.
 
A CivilZugló Egyesület az önkormányzati választáson 10%-ot ért el, és ha a választói akaratot tiszteletben tartjuk, a 64 bizottsági helyből és tanácsnoki pozíciókból is ennek arányában illet minket hely.
 
Az Egyesület ezért egy hétre sátrat vert az önkormányzat előtt, hogy követelje az eddigi helyzet visszaállítását.
 
Szintén fontosnak tartjuk, hogy a közbeszerrzésekről, ingatlanokról döntő Tulajdonosi és Közbeszerzési Bizottságban minden kerületi erő részt vehessen.
 
A döntést pitiáner bosszúállásnak és a zuglóiak akaratának semmibevételének tartjuk, ezért kérjük a polgármestert és a Képviselő-testületet, hogy a legközelebbi, június 22-i testületi ülésen adja vissza az elvett pozícióinkat.
 

Zuglói városnéző séta

Szerda délután Buza Péter vezette, nagyon jó hangulatú városnéző sétán repülhettek vissza Herminamező múltjába a sétán résztvevők.

Megtudhattuk, hogy hogyan alakult ki a városrész, miért hívják Amerikai útnak az Amerikai utat, kik építették az első nyaralókat, hol és kinek udvarolt József Attila, és miért gyújtotta fel a saját haját?

A legközelebbi alkalommal szeretettel várjuk a kerület történelme iránt érdeklődőket!

Figyeljék hírlevelünket, iratkozzanak fel rá itt!

 

2017.05.31 buzaPéter2

 

2017.05.31 buzaPéter3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aluljáró 4.0, festés a Kisföldalatti végállomásnál

2015. május végén ismét aluljárót festettünk.
Ilyen volt - ilyen lett :)
002292
Évek szemeztünk ezzel a borzalmasan elhanyagolt állapotban lévő aluljáróval, de méretei miatt nagy falatnak tartottuk, gyűjtötük az erőt hozzá. Idén aztán az ölünkbe pottyant a lehetőség, mert megkeresett minket a Geothe Guerilla csoport, hogy a segítségünket kérje aluljárófestés ügyben.

Bővebben ...

További cikkeink...

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.