Várnai László

11. körzet

Visnyovszki András (38)
kertészmérnök, térinformatikus szakmérnök
VisnyovsziAndras

A Füredi úti lakótelep közelében lakóként ismerem a kerületrész adottságait és találkozom mindazon problémákkal, melyek megoldásában a Civil Zugló Egyesület színeiben induló jelölttársaimmal együtt az Önök segítségével részt szeretnék venni.

Nyolc éven át foglalkoztam zöldfelület-fenntartási ügyekkel a Fővárosi Önkormányzat területén. Ezért tapasztalatból mondom, a lakók tudják, hogy mit szeretnének változtatni a környezetükön, de ezt az önkormányzat sok esetben nem akarja meghallani, így egész városrészek maradnak magukra.

Mi tennék a körzet képviselőjeként?

• Kezdeményezzük, és önkormányzati támogatást adunk a megrekedt panel-szigetelési program folytatásához! A felújításoknak azonban úgy kell megtörténnie, hogy ne rójanak aránytalanul nagy anyagi terhet az ott lakókra. Meg kell előzni a szigetelés következtében előálló műszaki problémákat (pl. egyenlőtlen hőmérséklet-eloszlás a házakon belül).

• Javítani kell a lakótelep és a környező területek zöldfelületeinek, fáinak általános állapotán; Az előkertek díszes kialakítását támogatnánk. Mindenki érezze sajátjának a közterületeket!

• Kezdeményezzük a Rákospatak részbeni kiszélesítését, egy pihenőpark kiépítését! Fásítás, játszóterek kialakítása, padok kihelyezése nagyban javítanák a patakpart hangulatát. Harcolni kell a magasfeszültségű távvezeték felszín alá helyezéséért.

• Támogatjuk a részönkormányzat létrehozását a Füredi úti lakótelepen, hogy az itt lakóknak nagyobb beleszólásuk legyen az általuk befizetett pénzek elköltésébe – így a források nagyobb része maradhat helyben. Meg kell vizsgálni a korábbi időszak vitatott közbeszerzéseit és vagyongazdálkodási gyakorlatát. Új alapokra kell helyezni Zugló gazdálkodását, induljunk tiszta lappal a 2015-ös évben!

• Fellépek a repülőgépek módosított repülési útvonalaival szemben! Ez más kerületekben is komoly problémát jelent, de a repülőgépek fordulása leginkább a Füredi lakótelep környékén élőket zavarja, ahol a házak kölcsönösen visszaverik az alacsonyan repülő gépek hangját.

• Támogatjuk a 2-es metró és a Gödöllő HÉV összekötését, mely jelentősen csökkentheti az átmenő forgalmat A trolibuszok műszaki állapotát komolyabban számon kell kérni a főváros vezetésén. Biztosítani kell, hogy a trolik képesek legyenek tartani a menetrendet.

• A lakótelepen található bezárt üzlethelyiségek hasznosítását meg kell oldani, nem elfogadható a jelenlegi, romos állapotok fenntartása, eltűrése.

• Fel fogunk lépni az Örs vezér terén uralkodó állapotok javításáért; a főváros egyik legforgalmasabb csomópontja most leginkább a „senki földje"; pedig a tér számos lehetőséget rejt, zöldíthető, tisztán tartható, korszerűen kialakítható lenne.

Kérem, hogy támogasson szavazatával, mint a Civilzugló Egyesület egyéni képviselő-jelöltjét október 12-én!

Visnyovszki András
06 70 265 80 96

Jelöltjeink megtekintése

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.