Várnai László

12. körzet

Gindert László (53)
villamosmérnök, közgazdász

GindertLaci

1972 óta lakom Zuglóban. Először a Füredi lakótelepen, majd az elmúlt húsz évben a szomszédos családi-, társasházas övezetben, az Álmos vezér útján élek családommal, 16 éves fiunkat nevelve. 1992 óta több multinacionális cég gazdasági felsővezetőjeként dolgoztam.
A kerületben az elmúlt négy évben tapasztalt folyamatos lepusztulás, a közpénzek gátlástalan pazarlása, a korrupció egyre erőteljesebb térnyerése a beruházási pályázatoknál arra ösztökélt, hogy aktív szereplőként tegyek a kerületért.

Körzetemben a lakótelepi részen kiemelt figyelmet fogok szentelni az energiahatékonyság növelésének, a panelprogram újraindításának, a köztes területek gazdátlanságának megszűntetésének.

Komoly gondot okoz az óvodák, iskolák műszaki állapota, a felújítások elmaradása. A lerobbant Kék óvoda helyére tanuszoda épülhetne, ami az egész kerületet érintő gond is, és a Mező Ferenc általános iskola botrányosan elcsúszott felújításáért sem az esőre fogom a felelősséget, hanem a beruházásokban magát túlvállaló, a távozó polgármesterhez köthető baráti körre.

Kiemelt probléma a 40 éve felújítatlan közterületi gyalogos útburkolatok, a főleg idősek és babakocsit toló kismamák számára balesetveszélyes gödrök, repedések kérdése.

A kertvárosi övezetben az illegális szemétlerakók felszámolásáért, az elhanyagolt mellékutak, zöldterületek felújításáért fogok dolgozni.

A körzet és a kerület kiemelt fontosságú csomópontja és belépő kapuja az Örs vezér tere és környéke. A nagy átmenő forgalom okozta zsúfoltság szinte élhetetlenné teszi az itt lakók számára a hétköznapokat. A hulladékkezelés megoldása, az alkalmi árusok kérdése, a rendészeti jelenlét fokozása kiemelt figyelmet kell hogy kapjon a jövőben.

Ugyancsak kritikus a szakrendelő túlzsúfoltsága és műszaki állapota, ami szintén átfogó, a kerületi egészségügyi ellátását egészében kezelő megoldást igényel.

A közbiztonság a zuglóiak számára is napi probléma. A közterületeken jellemző tolvajlásoktól kezdve, a kertvárosban tapasztalható rendszeres betöréseken át, a autólopásig minden bűnügyi kategória előfordul. Itt legfontosabb feladatnak a megelőzést, a lakók tájékoztatását, a nagyobb szervezettséget tartom.

Elszámoltatjuk Papcsákot, a volt elszámoltatási kormánybiztost és Rozgonyi alpogármestert a közbeszerzések visszásságai, a pazarló önkormányzati luxuskiadások ügyében!

Közterületek átnevezése helyett, azok akadálymentesítését tervezzük!

El a kezekkel a Városligettől! Mentsük meg és újítsuk fel zöldterületeinket!

Fosztogatás és választások előtti osztogatás helyett felelős önkormányzati pénz- és vagyongazdálkodást ígérünk!

A zuglóiak lehessenek ismét büszkék Pest zöld szigetére!

Jelöltjeink megtekintése

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.