Várnai László

15. körzet

Tar Judit (36)
angol nyelv és irodalom szakos tanár

TarJudit

2006 óta lakom Zuglóban, a Pillangó parkban. A középiskola után Londonban éltem két évig, majd hazaköltözésem után két diplomát is szereztem. Biztosítócégeknél dolgoztam/dolgozom ügyvezető asszisztensként, back-office munkatársként.

A Városliget beépítése ellen folyó demonstrációk során kapcsolódtam be a CivilZugló Egyesület életbe. Pártnak, politikai szervezetnek sosem voltam tagja, bár többen próbáltak meggyőzni.

Az elmúlt 25 évben több politikai pártnak is lehetősége volt arra, hogy hozzájáruljon Zugló fejlődéséhez. Hogy ez mennyire valósult meg, mindenki megtapasztalhatja, amikor kilép az otthonából az utcára. Most rajtunk, CIVILEKEN a sor, hogy tegyünk egymásért és ne pártpolitikai alapon döntsenek a fejünk felett.
A 15. számú választókörzet jelöltjeként számos megoldásra váró problémát látok, ezek képviseletét szeretném ellátni a következő időszakban.

• Az állami panel felújítási program 2010-ben megszűnt. Sok kerülettel ellentétben Zugló önkormányzata is megszüntette a panel felújítások támogatását. A körzet ipari technológiájú házainak fele máig teljesen szigeteletlen, az ilyen épületekben lakó, amúgy sem jómódú lakosok jövedelmük irreálisan magas részét teszi ki a rezsiköltség és ezt nem áll módjukban befolyásolni. Ez a valós rezsicsökkentés: az energia, amit el sem fogyasztunk.

• A Bolgárkertész utcai, Kerepesi úti idősödő lakóközösségek legtöbbje nem rendelkezik elegendő önerővel az ötvenes évek végén épült házak felújításához.
A kerületi magántulajdonú társasházak részesüljenek kamatmentes hitelben a homlokzat, az osztatlan közös tulajdonban lévő épületszerkezetek, gépészeti vezetékek felújítására, épület szigetelés kiépítésére.

• Újítsuk fel a parkokat! Sok az üres, funkció nélküli hely, egyre több az idős ember, de nincs hol leülniük, a padok töredezettek, elhelyezésük nem ad alkalmat a társas életre, a beszélgetésre. Elengedhetetlen a lakóterületek közötti zöldterületek gondosabb fenntartása, locsolása, a gaz és a kiégett tarló megszüntetése. Az önkormányzat a szükségesnél és az előző éveknél is kevesebbet ad zöldterületei fenntartására.

• Tartsuk rendben, karban a játszótereket! A parkok állagmegóvása, biztonságosabbá tétele, a gyermekek és szülők számára is vonzóbb kikapcsolódási lehetőség biztosítása elengedhetetlen.

Mert mi itt lakunk!

A kerület egészét érintő teljes programunkat elolvashatja itt.

Jelöltjeink megtekintése

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.