Várnai László

02. körzet

Tóth Péter (48)
üzemgazdász menedzser
 
TothPeter

Születésem óta Zuglóban élek. Laktam a Dózsa György úton, a Bolgárkertész utcában, az Amerikai úton és a Szenttamás utcában is.

A Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola üzemgazdász, menedzsment szakán végeztem.
Főként multinacionális, esetenként magyar tulajdonú közép-és nagyvállalatoknál versenyszférában dolgoztam-dolgozom vezetőként, kereskedelmi, értékesítési és üzlet/hálózatfejlesztési területeken.

Lakókörnyezetemben olyan helyi ügyeket, problémákat intéztem és oldottam meg, amelyek ezeket a kisebb közösségeket érintik.

Igazi civil vagyok, soha nem voltam sem pártnak, sem politikai szervezetnek tagja.

Célom, hogy Zuglóban valóban szerepet kapjanak a civil szerveződések, kezdeményezések, legyen súlyuk és lehetőségük a kerület életének alakításában.

Mit tennék?


- A körzet egyik leginkább ismert problémája a Városliget beépítésének terve, hiszen az itt élők közül nagyon sokan rendszeresen járnak ide pihenni, sportolni, bagy családjukkal kikapcsolódni.


A Városligetet 99 évre ingyenesen vagyonkezelésbe adták a fideszes polgármester kezdeményezésére. A kiemelt kormányprojektté válással sem a lakosok, sem a kerület többé érdemben nem tud beleszólni abba, hogy mi történik a Városligettel.

Ha elkezdődik ez a beruházás, akkor a Városligetben vége a nyugodt kikapcsolódásnak, nem lehet többé kerékpározni, kocogni, és a kutyasétáltatóknak is más helyszínt kell keresniük. Megszűnik a pihenőpark, helyette évekig munkagépek zaja és por jellemzi majd a területet. Rengeteg fa, bokor és zöldfelület fog áldozatául esni az építkezéseknek. Egyesületünk mindent megtesz a beépítés megakadályozásáért!

·         Támogatjuk a régi épületek felújítását és új bérlakásokat is kell építeni, a térfigyelő rendszer bővítése szükséges a közbiztonság javítására, támogatni kell a helyi kisvállalkozókat.
 
·         Szabályozni kell Thököly és Dózsa György úton a vendéglátással foglalkozó egységek, sörözők, borozók nyitva tartását is, hiszen az ezek környezetében élők pihenését, éjszakai nyugalmát folyamatosan megzavarják, esetenként lehetetlenné teszik az ott dohányzó, zajongó vendégek.

·         Erősíteni kell a rendőri és rendészeti jelenlétet a körzet bizonyos részein, így például az Ilka utca- Cserei utca-Egressy út környékén.

·         Hosszabb távon mindenképpen szükség lenne a Metro továbbvitelére, kiváltva ezzel a Thököly út gyakorlatilag mára elviselhetetlen forgalmát, dugóit, zaj- és káros anyag terhelését.

A kerület egészét érintő teljes programunkat megtalálja az egyesület honlapján: http://civilzuglo.hu/valasztas-2014/programunk

Jelöltjeink megtekintése

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.