Jelötjeink

1. körzet - Várnai László

01 laci

Születésem óta a Herminamezőn élek, a mamám és én a Lisztbe, a fiam a Jókaiba jár - szeretjük ezt a patinás környéket.

Az én előterjesztésemre épült ki az Amerikai út környékének forgalomcsillapítása, a Columbus utca egyirányúsítása. Egyesületünk festi ki a környék aluljáróit, ismerem a környéket, mint a tenyerem –  jó körzetes képviselője lennék!

2. körzet - Dvorszki Zsolt

2 Dvorszki Zsolt

A példátlanul rossz és korrupt parkolás bevezetésekor csatlakoztam a CivilZuglóhoz.

Elértem, hogy a fővárosi utakra is vonatkozzon az ingyenesség, illetve a második autós kedvezményt. Célom, hogy - a főváros többi kerületéhez hasonlóan,- a zuglóiak is ingyen parkolhassanak a saját kerületükben!

 3. körzet - Drevenka Monika

 3 Drevenka Monika

38 éve a választókörzet sarokpontján lévő Kerepesi úti gyógyszertárban dolgozom, gyógyszertári szakasszisztensként. Mióta képviselőjelöltként is megismertek a lakosok, rengeteg  problémával keresnek meg.

Javaslatomra épül ki a Tábornok utca 30-as forgalomcsillapított övezetté. 

4. körzet - Bögös Sándor

 04 Bögös Sándor

66 éve élek Zuglóban, itt nőttek fel, és itt jártak iskolába a gyermekeink is.

Sokan ismerhetnek rally versenyzőként, a Juventus és a Jazzy Rádió autós műsorvezetőjeként.

Láttam a kerület jobb napjait, és láttam azt az átalakulást, amikor a kerület vezetői sokszor szembe menve az itt élők akaratával, érdektelenségből, vagy éppen lobby érdekek szolgálatában rombolták le a kertvárosi övezet értékeit.

5. körzet - Háhn-Zágon Zsuzsanna

5 zagonzsuzsa 

Születésem óta kötődöm Zuglóhoz, negyedik generációs zuglóiként.

Közgazdászként öt éve a Pénzügyi Bizottság tagja vagyok.

Elfogadhatatlanok számomra az önkormányzat átláthatatlan, átgondolatlan, korrupciógyanús pénzügyei, a közpénz nyilvánvaló herdálása. Képviselőként főként a kerületi gazdálkodás rendbetételén dolgoznék.

Engem az itt élők képviselete motivál, szeretném, ha Zuglóban ismét egy tiszta, kellemes, nyugodt kerületben élhetnénk.

6. körzet - Nika Ferenc

06 Nika

 Nika Ferenc 65 éve itt, Istvánmezőn élek.

Két nagykorú fiam és két unokám van.

1991. óta egy szakboltot, családi vállalkozást vezetek, szintén itt Zuglóban.

7. körzet - Balogh Judit Anikó

 7 balogh j

Alsórákoson, egy kicsi kertes házban élek, három nevelt lánykám sikeresen kirepült már.

Agrárkutatóként és kormánytisztviselőként dolgoztam a környezetvédelemben ls a vízügyben, aktív nyugdijasként a klímavédő város és viékfejlesztést segítem, biokiskert létesítést oktatok.

Elnöke vagyok a zuglói székhelyű Fauna Alapítványnak.

8. körzet - K.Szabó Miklós

K.SZabó Miklós

Alsórákoson élek egy saját tervezésű lakóházban.

Építészként egy nagy iparvállalat beruházási területén az épített és természeti környezet minőségének javításáért dolgozom, ezen felül építés- és ingatlanügyi feladatokat irányítok.

Hatalmas kincs Zugló kertvárosi hangulata, ezért  a lakóparkok építését súlyos hibának tartom.

Képviselőként mindent megtennék, hogy ezt a rossz irányt megállítsam.

9. körzet - Schubert Gáborné

9 Schubertné

1955 óta élek Zuglóban a családommal, két gyermekem és két unokám van.

A kereskedelemben vezetőként dolgoztam, nyugdíjasként közös képviselő vagyok,így a társasházakat érintő jogi és műszaki problémákkal naponta találkozom.

Szeretek itt élni, ezért  továbbra is azon fogok dolgozni, hogy kerületünk élhetőbb legyen.

10. körzet - Kovács Ildikó

10 Kovács Ildi

30 éve lakom a Füredi lakótelepen. Két lányom van.

Bár pénzügyi ügyintéző és képesített könyvelő végzettséggel rendelkezem, számomra fontosabbak voltak az emberek, a szociális segítségnyújtás, az empátia.

25 évig a Zuglói Önkormányzat Szociális Osztályán dolgoztam, ez idő alatt megismertem a Zuglóban élő embereket, az elöregedő lakótelep gondjait.

Fontos számomra, hogy vigyázzunk a még meglévő zöld területeinkre, tiszta parkokat, felújított társasházakat, kevesebb zajt és  átmenő forgalmat, élhető Zuglót szeretnék!

11. körzet - Gergely Andrea

11 gergely a

Közvélemény és piackutatóként dolgoztam, tanítottam a Budapesti Gazdasági Főiskola adjunktusaként.

Jelenleg a Károli Gáspár Református Egyetemen oktatok, kutató szociológusként pedig a lakótelepek közösségi életét és a civil szervezetek ebben játszott szerepét vizsgálom.

A CivilZugló Egyesület delegáltjaként képviseltem a zuglóiak érdekeit az  önkormányzat  Köznevelési, Kulturális, Ifjúsági és Sport Bizottságában. 

12. körzet - Finta Ferenc

12 Finta Ferenc

 Nős vagyok, van egy 6 éves gyönyörű lányom. Zuglóban nőttem fel iskoláimat is itt végeztem el.  Pénzügyi végzettségem van.

13. körzet - Manger Csaba

13 Manger

Zuglóban születtem, itt is élek.

Kereskedelemben dolgozom, értékesítőként.

célom, hogy egy korszerű, kellemes hangulatú városrészt fejlesszünk, hogy ez a méltán rangos kerület régi fényét megőrizze, de modern, 21..századi formában. "Jó itt lakni!"

14. körzet - Kozma Judit

14 KozmaJ

Párommal és gyerekeinkkel Kiszuglóban élünk.

Közgazdászként végeztem a Corvinus Egyetemen, külkereskedelemmel és logisztikával foglalkoztam magyar és nemzetközi cégeknél. 

Lelkes környezetvédő és zöldpárti vagyok.

Az eddigiektől eltérő, más képviseletet ajánlok az indulásommal.

Nem köt pártfegyelem, központi utasítás, lobbiérdek, egyszerűen a lakóhelyemet szeretném jobb hellyé tenni.

Ahogy tettem ezt eddig is, mint magánember: tiltakoztam a Szugló utcai fakivágások ellen, facsemetéket intéztem a Bosnyák utcába a több éve kivágott fák helyére, SZMK szülőként segítem a körzetes óvoda működését, rendszeresen szemétszedéseket szervezek a szomszédos utcákban, aláírásgyűjtésbe kezdtem egy közparkért az Angol/Egressy sarkon....

A versenyszférában szerzett tapasztalataimat, munkamorálomat szeretném kamatoztatni, de most a közösségért, a saját lakókörnyezetemért.

Amit mindenképp szeretnék a következő 5 évben:

  • Martinuzzi kert felújítása – ez az 1800 nm-s zöld felület évek óta nagyon elhanyagolt állapotban van. 2018 elején már lakossági fórumon beszéltük meg, hogy milyen lehetőségek vannak a kerttel kapcsolatban, 2018 nyarának végén a terveket lehetett véleményezni és mégsem történt azóta semmi.

  • Angol utcai játszótér bővítése 2-3 új elemmel (nagyon kicsi, óvoda és iskola közelsége miatt viszont rengeteg gyerek használná és a körzetben a Wass Albert téri mini játszótéren kívül nincs is máshol játszótér)

  • Wass Albert téri játszótér bővítése, amennyiben erre szükség van.

  • Egressy tér rendbetétele – Már az előző önkormányzati választáson is ezzel kampányoltak többen, hogy rendbe tetetik a teret. 2018 januárjában már a polgármester úr arról beszélt, hogy készülnek a tervek a tér rendbetételéről és hogy a szükséges források rendelkezésre is állnak. A tervek 2019 őszén, a választások előtt néhány héttel kerültek ki a térre véleményezésre. Sajnos megint nem jelöltek meg befejezési dátumot a projekthez, így még évekig lehet ezzel kampányolni, ha nem egy aktív képviselője lesz a körzetnek.

  • Kivágott fák helyére növényzetpótlás. Bosnyák utcában, Angol utcában, Szugló utcán több mint 5 éve kivágott fák helyére fapótlás, Szugló utcán közművek miatt alternatív megoldás. Róna utcai fasor hiányzó helyeinek beültetése (kiszáradtak, viharban kidőltek az Egressy-Róna sarkon pár éve például).

  • Kincskereső óvoda mögötti sétányra (Angol utca) újabb padok kihelyezése, cserjék ültetése, járda rendbetétele

  • Nagy Lajos király útján (Kiszugló oldal) az utóbbi pár évben csak a 10.000 fát Budapestre programban érkezett növényzet. Bosnyák tér felőli részen, Fogarasi út közelében nagy, nyáron borzasztóan felmelegedő beton felületek teszik nehezen elviselhetővé a környéket. Erre megoldást kell találni.

Ami nagyon jó lenne, de ez már komolyabb beruházás:

  • Angol utca – Egressy út sarkánál lévő önkormányzati telkek átminősítése és közpark létrehozása

  • Angol utcában a korábban tervezett közösségi kert létrehozása (a telkek 5 éve üresen állnak, a tervek készen vannak, a telkek pedig gazosodnak vagy szemétlerakónak használják)

  • A Nagy Lajos király útja 104. házainak szanálása és bérlakások építése

2006 óta lakástakarékpénztári tanácsadóként, és a személyi bankárként dolgozom.

Képviselőként egy kerületi panelfelújítási programot vezetnék be először, mert látom, az itt lakóknak szükségük van az elöregedő házak felújításához a segítségre.

15. körzet - Rácz Zsolt

15 Rácz Zsolt

Mióta a Pillangó parban élek, aktív részese vagyok lakókrnyezetem problémáinak megoldásában, legyen az illegális szemétlerakás, a légiforgalom zaja, drogosok megjelenése vagy a félresikerült önkormányzati parkberuházás elleniu tiltakozás.

 

 

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.