Várnai László

Demonstráció a Városligetért - Fogadj örökbe egy fát!

Kb. 7-800 lelkes ember jelent meg, az egész építési terület fái kiszínesedtek, de még a Liget távoli sarkaiban is „talált gazdára” fa. Köszönjük!Tisztelt Városligetért aggódóak, tisztelt Zuglóiak!

Szeretnénk Önöket meghívni a Városliget beépítése elleni tiltakozó demonstrációnkra. Kérjük, ossza meg a Facebook eseményt, hívja meg barátait, ismerőseit. Nagyon fontos, hogy meghökkentően sokan legyünk!

» Facebook esemény link «
Városliget

A törvény értelmében a fővárosnak június 16-ig meg kell alkotni a beépítéseket lehetővé tevő új szabályozást, ezért nagyon fontos, hogy a döntéshozók érezzék, a lakossági ellenállás jelentős a beépítéssel szemben.

A rendezvényen körbekerítjük a kijelölt építési területet, és mindenki örökbe fogadhat, "kiszinezhet" egy fát. A végeredmény terveink szerint igen látványos lesz.

A demonstrációt a Múzeum Negyed projekt Zugló szempontjából legkritikusabb pontjánál, a futókör és a kispályás focipályák helyére tervezett un. Új Nemzeti Galéria - Ludwig Múzeum helyén tartjuk. A Petőfi Csarnokot elbontanák, a helyére mélygarázs kerül. A tervezett múzeumépület az elfogadásra szánt szabályozás szerint akár 46.000 négyzetméteres (a Dunapláza mérete) és 40 méter (13 emelet) magas lehet. Egyrészt nyilvánvalóan nem illik a Liget zöldterületébe, másrészt abszolút felesleges, hisz a Várban tökéletes helyen van a Nemzeti Galéria, míg a Ludwig nemrég kapott helyett a Művészetek Palotájában.

10.000 aláírásig nem állunk meg!
 

Vissza a hírekhez

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.