Várnai László

Civil Női Kormány - Tiltakozó Séta

2014. április 25., péntek, 16:00

A Civil Női Kormány tiltakozó sétával demonstrált a Városligetbe tervezett Múzeumi Negyed ellen.
Tiltakozók, beszédek, faültetés, lufidurrantás. 


A Liget Budapest Projekt ellen szervezett tiltakozó sétát a Civil Női Kormány pénteken a Városligetben. A felszólalók a Városligetbe tervezett múzeumnegyed építés ellen érveltek, Csikai Mária, a szervezet "környezetvédelmi minisztere" pedig amiatt fejezte ki rosszallását, hogy az eddigi kormányok egyike sem volt hajlandó zöldterület-fejlesztésbe vágni Budapesten.

Az egész napos eső a rendezvény kezdete előtti percekben elállt. A menet (babakocsival, biciklivel, gyalogosan) Hősök teréről indulva, sok-sok színes lufival a félig lezárt Koós Károly sétányon át a Hermina útig vonult.

Várnai László, a Civil Zugló Egyesület vezetője arról beszélt a mintegy száz résztvevővel zajló városligeti eseményen, hogy aláírást gyűjtenek az itteni múzeumépítkezések ellen, majd egy  későbbi rendezvényen tiltakozásul fákat fognak örökbe fogadni a tervezett építkezések színhelyén. Szerinte nem kellene a zöldterületet csökkenteni a Városligetben, mert máshol is lehetne építkezni, ráadásul az egyemeletes villák mellett "ostobaság" sokemeletes épületeket emelni.

Garay Klára, a Városligeti Hírmondó blog vezetője kiemelte: ahhoz, hogy a Városligetben építkezzenek, a törvényeket kell "felfüggeszteni", mert csak akkor lehet 12-13 százalékra emelni az itteni beépítettséget.

Lovas Nagy Ágnes, a Civil Női Kormány "kulturális minisztere" arra szólította fel a jelenlévőket, hogy Zuglóban ne szavazzanak az őszi önkormányzati választáson a múzeumépítkezést megvalósítani szándékozó kerületi képviselőkre.

Amíg a beszédek tartottak, a résztvevők közösen, egymás kezéből kivéve az ásót kiástak egy gödröt, melybe elültettek egy fácskát, jelezve, hogy a Ligetben a zöldterület megújítására van szükség, nem új épületek megépítésére.

A programot a Liget Budapest Projektet szimbolizáló lufik közös kipukkasztása zárta.

Vissza a hírekhez

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.