Várnai László

Nyilt levél a miniszterelnöknek: Orbán úr, fogadja örökbe mi focipályánkat, a mi Panchito Arénánkat!

2014. MÁJUS 12.

Tisztelt Miniszterelnök Úr!

A Városligetbe tervezett öt új múzeumépület egyike éppen a focipályák helyére kerülne. Ezek a pályák évtizedek óta maximális kihasználtsággal működnek, ide járnak a környékbeli kiskamaszok és több iskola tanulói is. Ezt a „Ligetakadémiát" nem csak a zuglóiak, de a grundokkal, focipályákkal egyáltalán nem rendelkező VI.-VII. kerületiek is használják. A főváros minden részéről jönnek a baráti társaságok, csapatok, munka után a családapák, az öregfiúk.

Ön számtalanszor kinyilvánította a sport, a foci iránti elkötelezettségét. Amint Ön is tudja, a fővárosban közel száz sportpálya szűnt meg az elmúlt huszonöt évben a meggondolatlan privatizációval. Ez gyengítette a versenysport színvonalát és az utánpótlás felfedezését. Legfőképp pedig elzárta a tömeg- és szabadidősport lehetőségét a város lakói elől. Kérjük segítsen, hogy megmaradjanak a régi, közkedvelt sportpályák a Városligetben. Ne szabdalják szét hatalmas épületek a Városliget parkját. A környéken élőknek nincs más pihenésre, egészséges mozgásra alkalmas parkja. A VI. és a VII. kerületben lakosonként kevesebb mint egy négyzetméter nyilvános zöldterület van.

Minden amellett szól, hogy meg kell őrizni a Városliget park jellegét. Ezért május 17-én 16 órakor az elbontásra ítélt focipályák mellett „Fogadj örökbe egy fát, egy focipályát!" címmel demonstrációt tartunk, melyre Önt is meghívjuk.

Megjelenését, válaszát, intézkedését várva tisztelettel,

Civilzugló Egyesület
Budapesti Városvédők Egyesületének Elnöksége
Levegő Munkacsoport
Védegylet

http://nol.hu/belfold/orban-ur-fogadja-orokbe-a-mi-focipalyankat-1461707

panchito blog

A Miniszterelnök válasza a mai napig nem érkezett meg...

Mi itt lakunk!

Helyi lakosok az Önkormányzatba? Egyszer érdemes kipróbálni!
Támogassa Ön is Egyesületünket és Várnai Lászlót, hogy Zuglóban
zuglói lakosok is dönthessenek fontos kérdésekben.