Sorting by

×

Tisztelt Szimpatizánsaink, Tagjaink!

CZE 1% 

Megsemmisítették a Néprajzi Múzeum és a Nemzeti Galéria építési engedélyét!Az országos médiát is bejárta a hír, hogy bírósági keresetünk nyomán megsemmisítették a Néprajzi Múzeum és az Új Nemzeti Galéria építési engedélyét is.
Egyesületünk ügyfélként kérte, hogy a tervdokumentációkba betekinthessen. Miután ezt megtagadták, bírósághoz fordultunk.
A bíróság az ügyféli jogállás súlyos megsértésének minősítette a Kormányhivtal döntését, ezért az építési engedélyeket megsemmisítette.
A folyamatban lévő jogi eljárásainkról  a honlapunkon ITT olvashatnak.
A pereskedés nem szabad, hogy elfedje el a lényeget: alapvetően hibás döntésnek tartjuk, hogy a Városligetbe új, hatalmas épületek kerüljenek, hogy a Budai Várból kitelepítsék a Nemzeti Galériát.
Liget fórumMit tett a CivilZugló Egyesület 2018-ban?Egyesületünk a tavalyi évben is számos programot szervezett. Rendezvényeink jól tükrözik céljainkat, profilunkat: a Pillangó parki zöldterületek védelmét,
az épített örökség védelmét helytörténeti sétáinkkal, stb.Felhívjuk a figyelmet a kerület lakossága számára fontos témákra, pl. a helyi egészségügyi ellátás kérdéseire,
a fizető-parkolás visszásságaira, ráfizetéses voltára, a telekeladásokra, vagyonfelélésre, stb. 

  Kerékpáros fektetés az ötödik Túr'de Rákosrendezőn. A MÁV hajthatatlan, nem hajlandó kicserélni a burkolatot. Veszteséges fizető-parkolás, telekeladás, stb.Az önkormányzati történésekről, a képviselő-testület döntéseiről, pl. az általunk kezdeményezett óvodai, iskolai faültetésről Várnai László képviselőnk blogjában olvashatnak:https://varnailaszlo.blog.hu/2019/01/30/ovodai_faultetes_egy_ellenszavazattal_es_egyeb_dontesek

Lelkes faültetés a Herminka óvoda udvarán 2018. tavaszánMit tud és mit nem tud elérni egy Környezetvédelmi tanácsnok Zuglóban?
Képviselőnk beszámolóját a 2018. évi tanácsnoki munkájáról itt olvashatják:

https://varnailaszlo.blog.hu/2019/01/15/kornyezetvedelmi_tanacsnoki_beszamolo

A Pillangó park dilettáns "felújítását" nem sikerült megakadályoznunk, hiába rendeztünk fórumot, gyűjtöttünk aláírást, kezdeményeztünk tárgyalást a lakosság és a kerület vezetői között.

Vélemény, hozzászólás?